A szervezet

A nemzetközi BEST szervezet

A BEST (Board of European Students of Technology) európai mérnökhallgatók non-profit nemzetközi diákszervezete, amely napjainkban 30 ország 86 műszaki egyetemén van aktívan jelen. A BEST célja, hogy felkészítse a jövő mérnökeit a multikulturális környezetben folyó nemzetközi munkára. A szervezet 1989-es alakulása óta innovatív és naprakész nemzetközi programjai biztosítják a mérnökhallgatók számára képességeik széles körű fejlesztését és más kultúrák megismerését. Ennek eredményeként a BEST jelentős értéket ad hozzá az egyetemi képzéshez és elősegíti, hogy a hallgatók közösségük cselekvő tagjaivá váljanak. A hallgatók programjaink során elsajátíthatják azokat az ismereteket, amelyek a későbbiek során nagyban segítik őket a munka világában történő helytállásnál. Ennek érdekében szervezetünk szakmai kurzusokat, mérnökverenyeket és karriereseményeket szervez az érdeklődők számára!

Bővebb információért látogass el a nemzetközi BEST honlapjára!

Európában lévő helyi BEST csoportok

BEST Budapest

A BEST Budapest a Board of European Students of Technology diákszervezet helyi csoportjaként alakult 1989-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen, a nemzetközi szervezet egyik alapító tagjaként. 1992-ben Local BEST Group (LBG) Budapest szervezte a legelső állásbörzét a Budapesti Műszaki Egyetemen közösen az IAESTE budapesti csoportjával. Emellett a BEST Budapest által 2007-ben megszervezett mérnökverseny volt az első mérnökök számára szóló verseny Magyarországon.

Helyi csoportunk fennállása során mindig kivette részét a nemzetközi szervezet fejlődésében: több alkalommal adott helyszínt a BEST éves közgyűléseinek és más eseményeinek, köszönhetően a nemzetközileg aktív tagjainknak.

Csoportunk évente több alkalommal tart motivációs hétvégét és egyéb programokat, ahol tagjaink bővíthetik tudásukat, elsajátíthatják az események szervezéséhez szükséges ismeretanyagot, megismerkedhetnek más kultúrákkal és találkozhatnak más csoportokból érkező résztvevőkkel is.

Legfrissebb eseményeinkről az Eseményeink fül alatt olvashattok.