Támogass minket!

Kik vagyunk mi?

A BEST (Board of European Students of Technology) európai mérnökhallgatók non-profit nemzetközi diákszervezete, amely napjainkban 30 ország 86 műszaki egyetemén van aktívan jelen. A BEST célja, hogy felkészítse a jövő mérnökeit a multikulturális környezetben folyó nemzetközi munkára. A szervezet 1989-es alakulása óta innovatív és naprakész nemzetközi programjai biztosítják a mérnökhallgatók számára képességeik széles körű fejlesztését és más kultúrák megismerését. Ennek eredményeként a BEST jelentős értéket ad hozzá az egyetemi képzéshez és elősegíti, hogy a hallgatók közösségük cselekvő tagjaivá váljanak. A hallgatók programjaink során elsajátíthatják azokat az ismereteket, amelyek a későbbiek során nagyban segítik őket a munka világában történő helytállásnál. Ennek érdekében szervezetünk szakmai kurzusokat, mérnökverenyeket és karriereseményeket szervez az érdeklődők számára!

A BEST Budapest a Board of European Students of Technology diákszervezet helyi csoportjaként alakult 1989-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen, a nemzetközi szervezet egyik alapító tagjaként. 1992-ben Local BEST Group (LBG) Budapest szervezte a legelső állásbörzét a Budapesti Műszaki Egyetemen közösen az IAESTE budapesti csoportjával, emellett a BEST Budapest által 2007-ben megszervezett mérnökverseny volt az első mérnökök számára szóló verseny Magyarországon.

Hogyan támogathatsz minket?

Segíts adód 1%-ával a mérnökoktatás fejlesztésében! Nem kell mást tenned, mint hogy a személyi jövedelemadód 1+1%-áról való rendelkezésed során megadod közhasznú egyesületünk adatait:

Adószám: 18149636-1-42

Név: Európai Mérnökhallgatók Egyesülete Helyi Csoportja Közhasznú Egyesület

További leírást itt találhatsz: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/2895

Mire fordítjuk a támogatásokat?

Támogatjuk és motiváljuk az egyetemünkön tanuló diákokat abban, hogy részt vegyenek az Európa-szerte megrendezésre kerülő, évi 100 szakmai és oktatásfejlesztési kurzus valamelyikén, a mérnökversenyünkön vagy tréning eseményeinken.

A kurzusokon résztvevő diákoknak lehetőségük van több ország kultúráját megismerni, ezáltal nyitottabbak, elfogadóbbak lesznek más kultúrákkal. Ezeken az eseményeken a kommunikáció angolul folyik, ezáltal a diákok gyakorolhatják egy idegen nyelv használatát, valamint a kurzus témájának szaknyelvét is megtanulhatják. A résztvevők hasonló területen tanuló mérnökhallgatókkal ismerkednek meg, így jól felkészülnek a nemzetközi csapatban való együttműködésre, valamint személyes kapcsolati hálójukat is bővítik.

Mi is rendszeresen szervezünk ilyen szakmai kurzusokat külföldi és helyi hallgatók részére egyaránt.

A mérnökversenyeken és tréning eseményeinken részt vevő diákok a mérnöki tapasztalatszerzés mellett megtanulnak csapatban dolgozni, fejleszthetik interperszonális és prezentációs készségeiket, angol szaknyelvi ismereteiket. Résztvevőink olyan készségekre tehetnek szert, melyek segítségével az egyetem elvégzése után elhelyezkedési esélyük jelentősen megnő, az általuk végzett értékteremtő munka innovatív és magasabb minőségű lesz. Továbbá lehetőségük nyílik a vállalatokkal való kapcsolatteremtésre, mely által betekintést nyerhetnek a cégek működésébe és szilárd munkaerőpiaci kapcsolatokat építhetnek ki. 

A mérnökverseny első, helyi fordulóját minden évben megrendezzük. 

Számos továbbképzési lehetőséget biztosítunk a tagjaink számára is: Önképző Hétvégéinken változatos tréningek kerülnek megrendezésre – stratégiai tervezés, prezentációs készségfejlesztés, vállalati kapcsolattartás, arculatépítés és marketing, személyiségfejlesztés. Projektjeink szervezői számára haladó szintű képzést is biztosítunk, melyen elsajátítják a projektmenedzsment és csoportdinamika alapjait.

Szervezetünk tevékenységét ez alapján a képességfejlesztés, ismeretterjesztés, pályakezdő fiatalok képzésének, foglalkoztatásának, illetve az európai integrációjának elősegítése terén fejti ki.

Legfrissebb eseményeinkről az Eseményeink fül alatt olvashatsz.

Köszönjük!